"Caravelles" by the Toucas Trio Vasco in Finland (Otava Happy Jazz Festival)

Pariisilaista sekoilua

 

Pariisin taivaan alta oli päivän seuraava yhtye Toucas Trio Vasco, kolmikko, jonka kansalaiskirjo oli Portugali, Intia ja Espanja. Soitinrepertuaari myöskin hieman poikkeava; haitari, kitara ja tabla. Ja niiden lisäksi suuvärkkki…

 

Musiikki oli kattaus… niin mitähän se oikeastaan oli. Haitaristi Crestiano Toucas oli hieman hämillään häneltä asiaa tivatessa. Lopputuloksena jonkinasteinen selitys brasilialais-espanjalais-argentiinalais-intialais-itämaisesta sekoituksesta.

 

Ja sekoitustahan tuo olikin. Mielenkiintoista ja hyvää sellaista. Voimakassykkeinen kitaristi Thierry Vaillot pisti vauhtia soittopeliinsä kuin kotimaansa Espanjan tulisieluiset flamencotaiturit. Etukyyry soittoasento loi omanlaista tuskaa. Intohimoa. Jopa poikkitaiteellista huumaa. Vapautta ja epäsovinnaisuuttakin. Monitahoista taituruutta.

 

Intialaista sukujuurta oleva tablan soittaja Amrat Hussain istui settinsä takana pinkissä kaavussaan. Aikansa hän myötäili soittokumppaneidensa tahdituksia, kunnes repesi intohimoiseen tablasooloiluun. Uskomattoman upeaa työstöä. Ja erittäin harvoin meillä kuultua. Tämäkin trio vieraili ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa.

 

Taiturimaisen tablojen käsittelyn lisäksi Amrat lauloi… hmmm, siis beatboxasi… ei kun ääniakrobatioi… eikun räppäsi… eikun äänitaiteili kielellään ja suullaan käsittämätöntä äänimaailmaa. Sanatonta runoilua, jossa sanojen (?) ymmärtämisellä ei ollut mitään merkitystä. Mutta itse esityksellä kylläkin. Ja paljon.

 

Kun portugalilähtöinen Crestiano Toucas äänitaiteili samalla tavalla, saatiin kuulla ihmeellinen suutaidekokonaisuus. Siis musiikkisellainen. Amrat laulatti ja kujeili myös yleisön kanssa äänimaailmallaan. Hauskaa.

 

Crestiano revitteli soittopeliään moneen eri tahti- ja musiikkilajiin. Taputteli, hyvili ja melkeinpä murjoi sitä. Kimmo Pohjonen ja Harri Kuusijärvi ovat osin samoilla raiteilla. Tosin Crestianon soitannon sielu oli enemmän Brasilia-Argentiina-vetoisempaa… Gallianoa, Piazzolaa… sekä itämaihin suuntauvaa rytmittelyä.

 

Tämän kolmikon erikoinen ohjelmisto oli mielenkiintoinen kokonaisuus, joka hieman loppupelissä jo toisti itseään. Lavan edessä oleva satapäinen istumakatsomo eli voimakkaasti musiikissa mukana ja osoitti raikuvasti suosiotaan. Alkoholiaitauksessa tungosteleva yleisö sen sijaan ei täysin siemauksin päässyt nauttimaan esityksen hienouksista. Valitettavasti.

Vues : 89

Commenter

Vous devez être membre de CULTURE-BIS pour ajouter des commentaires !

Rejoindre CULTURE-BIS

Membres

Billets

TOUTES LES SCÈNES D'ISSOUDIN (Val de Loire)

Publié(e) par Dany Le Du le 18 septembre 2023 à 9:01 0 Commentaires

susceptibles d'acheter votre spectacle.
Moulin de Landrôle (Association Alter-Mondo),…
Continuer

les programmateurs sont à l'affût !

Publié(e) par Dany Le Du le 16 septembre 2023 à 10:31 0 Commentaires

L'été prochain se prépare déjà, et les programmateurs sont à l'affût ! Vous avez jusqu'au 15 octobre pour briller sur scène. 🎭 Consultez notre liste de…
Continuer

VENDEZ VOTRE SPECTACLE au Théâtre Olympe de Gouges à Montauban.

Publié(e) par Dany Le Du le 13 septembre 2023 à 8:41 0 Commentaires

 Il propose des événements variés allant du théâtre à la musique en passant par la danse. Il accueille entre 100 et 1000 spectateurs tout au long de l'année scolaire. Votre interlocutrice est Aurélie Barbuscia, la directrice. Les liens vers ces informations sont dans notre nouvel annuaire Prospectacles des scènes de spectacle du Sud-Est et de la Corse ainsi que les coordonnées détaillées et normées de plus de 8 500 structures susceptibles d'accueillir vos spectacles dans la région.…

Continuer

Vous êtes à un clic de LA SALLE QUI VA ACHETER VOTRE SPECTACLE ...

Publié(e) par Dany Le Du le 11 septembre 2023 à 10:02 0 Commentaires

Elle est dans cet annuaire.
Un fichier de 50 000 structures et manifestations différentes susceptibles…
Continuer

THÉÂTRES DU MONDE.L e Carnegie Hall - New York

Publié(e) par Dany Le Du le 6 septembre 2023 à 8:28 0 Commentaires

C'est une salle de concert située à Manhattan. Inauguré en 1891, elle est connu pour son acoustique exceptionnelle et a accueilli certains des plus grands musiciens et artistes de la planète. Plus près de chez vous retrouvez les coordonnées de 55 000 salles de spectacle susceptibles d'acheter vos productions en France, Suisse et Belgique.

https://www.prospectacles.fr…

Continuer

Le poisson rouge.

Publié(e) par Dany Le Du le 2 septembre 2023 à 8:23 0 Commentaires

VENDEZ VOTRE SPECTACLE au Théâtre des Salines Royales d'Arc et Senans (Doubs)

Publié(e) par Dany Le Du le 1 septembre 2023 à 8:42 0 Commentaires

VENDEZ VOTRE SPECTACLE au Théâtre des Salines Royales d'Arc-et-Senans (Doubs)
Cette salle propose des événements allant du…
Continuer

Photos

  • Ajouter des photos
  • Afficher tout

© 2023   Créé par Culture-bis.   Sponsorisé par

Badges  |  Signaler un problème  |  Conditions d'utilisation